Siirry suoraan sisältöön.

Käytössäsi on vanhentunut selain. Päivitä selaimesi, jotta varmistat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Todistukset väestötietojärjestelmästä itsepalveluna

Tässä palvelussa voit omatoimisesti tilata itsestäsi ja huollettavistasi Suomen väestötietojärjestelmästä annettavia todistuksia. Todistukset ovat maksullisia.

Todistuksen tilaaminen

Voit tilata todistuksia, jos
  • voit tunnistautua palveluun suomalaisilla tunnistusvälineillä kuten pankkitunnuksilla ja
  • olet Suomen kansalainen tai Suomessa vakinaisesti asuva tai asunut ulkomaan kansalainen. Jos asut Ahvenanmaalla, et voi tilata todistuksia tässä palvelussa.
Voit tunnistautua palveluun myös ulkomaisella tunnistusvälineellä. Et voi kuitenkaan tilata kaikkia todistuksia. Todistukset toimitetaan aina postitse. Mitä teen, jos en voi tilata todistuksia tässä palvelussa

Tilaa todistuksia omatoimisesti

Ennen kuin tilaat todistuksen, voit tarkastaa voimassa olevat tietosi ilmaiseksi Suomi.fi-verkkopalvelun Henkilötiedot-sivulta. Voit tilata tässä palvelussa todistuksia itsestäsi ja huollettavistasi. Elossaolotodistuksen voit tilata, jos kotikuntasi on Suomessa.
  • Asuinpaikkatodistus
  • Avioliittotodistus
  • Elossaolotodistus
  • Siviilisäätytodistus
  • Syntymätodistus
Tutustu todistusmalleihin Digi- ja väestötietoviraston sivuilla Minulta on pyydetty virkatodistusta, minkä todistuksen tilaan? Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Todistuksen toimittaminen

Kun tilaat todistuksen suomalaista toimijaa varten tai EU-komissiolle tai -parlamentille, saat sen sähköisenä PDF-dokumenttina. Todistukseen ei lisätä allekirjoitusta, eikä siihen voi myöhemmin lisätä käännöslomaketta tai Apostille-todistusta. Voit ladata todistuksen heti maksamisen jälkeen. Voit tilata todistuksen myös Suomi.fi-viesteihin. Todistuksia ei toimiteta paperipostina eikä tietosuojasyistä sähköpostitse.

Kun tilaat todistuksen ulkomaista toimijaa varten, saat sen paperipostina kotiosoitteeseesi, koska pääsääntöisesti ulkomailla tarvitaan allekirjoitettu todistus. Käyttöalueesta riippuen voit tilata lisäksi EU-käännöslomakkeen tai Apostille-todistuksen. Jos todistuksen vastaanottaja on EU-valtion toimija, tarkista vastaanottajalta hyväksyykö se sähköisen vai paperisen todistuksen. Vain paperinen todistus sisältää virkailijan allekirjoituksen ja vain paperiseen todistukseen voidaan liittää EU-käännöslomake tai Apostille-todistus. Valitse vastaanottajaksi EU-komissio tai -parlamentti, jos vastaanottaja hyväksyy sähköisen todistuksen.

Jos asut ulkomailla, saat todistukset sähköisenä PDF-dokumenttina tai paperipostina kotiosoitteeseesi sen mukaan, tarvitsetko todistuksen suomalaista toimijaa varten vai ulkomaille.

Jos kirjaudut palveluun ulkomaalaisella tunnistusvälineellä, saat todistukset aina paperipostina kotiosoitteeseesi.

Todistustyypit ja hinnasto

Todistukset tulee maksaa tilauksen yhteydessä verkkomaksuna
Hinnastoa ladataan...